Imprimă această pagină

Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale

19 Noiembrie 2018 279
Frumusețea bisericilor de lemn din Țara Lăpușului este transpusă în lumea virtuală la inițiativa Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş.
Astfel, 30 de biserici de lemn din Ţara Lăpuşului vor putea fi vizitate virtual la adresa www.lapus.culturamm.ro. Site-ul web a fost dezvoltat ca urmare a proiectului „Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi implementat de câteva instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Maramureş.

Proiectul a vizat cercetarea şi promovarea a 30 de biserici de lemn, monumente istorice din Ţara Lăpuşului, prin realizarea de tururi virtuale și scurte descrieri narative ale acestor obiective, precum și publicarea informațiilor în mediul on-line. În contextul anului 2018, „Anul european al patrimoniului cultural”, instituţiile maramureşene de cultură implicate în proiect au dorit să faciliteze accesul la valorile culturale locale şi să încurajeze cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al României şi al Europei.

Proiectul „Biserici din Ţara Lăpuşului. Tururi virtuale” a fost iniţiat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Maramureş, Facultatea de Litere din Baia Mare (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare), Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş şi SC Aedilis Proiect SRL.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)