Imprimă această pagină

Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Armatei

25 Octombrie 2019 82
Astăzi, 25 octombrie, întreaga noastră admirație și prețuire se îndreaptă către Armata Română, către toți cei care de-a lungul timpului au îmbrăcat cu mândrie haina militară în misiunea lor de a apăra unitatea națională și integritatea teritorială a României.

Marcăm, astăzi, 75 de ani de la eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația străină, deși istoria celor care au luptat pentru ca noi să fim un popor liber merge mult în timp. Cu profundă reunoștință îi păstrăm în amintirea noastră pe ostașii români, pe cei care s-au jertfit pentru patrie și pentru libertatea noastră și transmitem un gând bun veteranilor care au răspuns cu eroism ororilor războiului.
Cu prilejul acestui moment simbolic pentru toți românii, vă invit să ne plecăm capetele în semn de apreciere în fața Armatei Române și a tuturor celor care au fost și sunt în slujba ei. Ne vom aminti veșnic de cei care ne-au părăsit acoperiți de tricolor, din înaltul simț al datoriei și dragostei față de pământul românesc, iar celor care încă își închină eforturile în scopul menținerii păcii și securității naționale, le doresc să revină triumfători din fiecare misiune, iar succesul să îi urmărească pretutindeni în serviciul militar.

Cinste celor care îmbracă haina militară și au jurat credinţă patriei şi poporului român!

La mulți ani Armatei Române!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Mesaje