Imprimă această pagină

Mesajul presedintelui Consiliului Judetean Maramureș, la trecerea la cele veșnice a maestrului Dumitru Fărcaș!

07 August 2018 394
Rămas bun și drum lin spre cele veșnice, maestre Dumitru Fărcaș!

Județul Maramureș este în doliu prin plecarea la cele veșnice a maestrului Dumitru Fărcaș, cel care a făcut din taragot ”regele instrumentelor tradiționale”. Cu profundă tristețe am primit vestea că, începând de azi, maestrul Dumitru Fărcaș a plecat să își găsească liniștea într-o lume mai bună, unde am convingerea că va continua să cânte printre îngeri.
Am pierdut un reprezentant de vază al Maramureșului tocmai în anul în care Consiliul Județean i-a conferit titlul de ”Cetățean de Onoare”, titlu ce a reprezentat un act de recunoştinţă arătat unui om care aproape întreaga sa viaţă a militat pentru cultura, arta şi muzica specifică Maramureşului, dar şi pentru promovarea folclorului românesc în ţară şi străinătate. De menţionat este faptul că celebrul generic al Tezaurului Folcloric, emisiunea etalon a Televiziunii naţionale, a fost semnat şi interpretat de Dumitru Fărcaş.

Răsplata ce se cuvine pentru faptele de excepţie ale acestor personalităţi eminente ale judeţului nostru este întotdeauna prea mică în raport cu însemnătatea lor. Pentru întreaga viaţă pusă în slujba culturii şi a artei muzicale maramureşene, pentru toată munca şi străduinţa depuse în cinstea folclorului românesc îi aducem un ultim și pios omagiu maestrului Dumitru Fărcaș și îi deplângem plecarea, alături de familia îndoliată.

Rămas bun și drum lin între îngeri, maestre! Sincere condoleanțe familiei nemângâiate!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)