Imprimă această pagină

Zilele comunei Satulung: ”Tradiții chiorene, cântece și jocuri populare”

01 Iulie 2019 213
Primăria și Consiliul Local Satulung, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş au organizat un eveniment de excepţie sub egida ”Tradiții chiorene, cântece și jocuri populare”. Participanți la această acțiune, reprezentanţii administraţiilor locale și judeţene dar și invitaţii și colaboratorii prezenți au transmis mesajele lor de apreciere și susţinere pentru proiectele comunităţii din comuna Satulung. Cu prilejul acestei sărbători care îşi propune să promoveze și să conserve tradiţiile și obiceiurile locale din Satulung și regiunea Chioar, mesajele celor care s-au adresat publicului au făcut referire și la proiectele prezente și viitoare ale comunităţii.
Primarul din Satulung, Bujorel Vasile Mureșan a mulţumit cetăţenilor din comună pentru încrederea și sprijinul acordate în activitatea pe care o desfăşoară, a menționat buna colaborare existentă cu Consiliul Judeţean Maramureş, subliniind și sprijinul substanţial pe care instituția județeană l-a acordat în vederea organizării acestui eveniment.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuș, prezent la Satulung, a oferit din partea administrației județene o placheta aniversară care simbolizează logo-ul judeţului Maramureş, respectiv ”Biserica și poarta maramureşeană” ce reprezintă credinţa și tradiţia. Reprezentantul executivului CJ a transmis și salutul și aprecierile preşedintelui Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, dând asigurări că eforturile instituției județene în vederea organizării unor astfel de evenimente vor fi susţinute și în perioada următoare. Suma de 45.000 lei alocată de forul judeţean pentru organizarea sărbătorii din Satulung demonstrează faptul că instituţia Consiliului Județean este preocupată să asigure continuitatea tradiţiilor și valorilor populare pe plan local și judeţean.

În deschiderea activităţilor culturale a avut loc o spectaculoasă paradă a portului popular, care a pus în lumină diversitatea costumelor populare româneşti. Ansamblurile folclorice locale și naţionale, întregite ulterior de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” s-au bucurat de aprecierea celor prezenţi. Seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii, iar concertul îndrăgitei artiste de muzică uşoară românească, Mirabela Dauer, a încântat audiența.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Galerie de imagini