Imprimă această pagină

Onoare Armatei Române

25 Octombrie 2013 851
Ziua Armatei Române a fost sărbătorită în Baia Mare printr-o ceremonie militară desfăşurată la Monumentul Ostaşului Român. S-au rostit alocuţiuni, s-au depus coroane şi jerbe de flori la în memoria ostaşilor români căzuţi pe câmpul de luptă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu a subliniat: „Azi, când sărbătorim 69 de ani de la eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupaţia hortysto-fascistă, se cuvine să reflectăm asupra rolului pe care armata îl are în istoria şi viaţa naţiunii noastre. După cum, tot azi, se cuvine să vorbim despre eroism, datorie, sacrificiu şi onoare. Puţine instituţii rămân atât de stabile, de devotate şi de respectate precum este armata.
Aceasta pentru că armata şi-a făcut datoria cu demnitate şi profesionalism în fiecare regim, indiferent că a fost vorba de monarhie sau republică, de guvern de stânga sau de dreapta. Pentru că armata este una şi aceeaşi şi se află doar în slujba ţării. Armata este parte din istoria noastră, din onoarea noastră, este garantul libertăţii şi al independenţei.”

Biroul de presă 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente