Imprimă această pagină

"Nopți de Sânziene" la Borșa

25 Iunie 2019 175
Primăria Orașului Borșa, a organizat luni 24 iunie, un proiect aflat în programul prioritar al Consiliului Județean Maramureș, un eveniment de excepție care i-a făcut pe maramureșeni să scoată din "lada de zestre" straiele populare. "Festivalul Nopți de Sânziene", aflat la cea de-a XXXVII-a ediție, a debutat cu parada portului popular, paradă cunoscută sub denumirea de "Mă Port Tradițional" unde au participat ansambluri din Maramureș, Bistrița Năsăud, Botoșani și Suceava.
Aceasta a fost urmată de reprezentații folclorice pe scena Centrului Cultural Borșa. Ansamblurile și artiștii care au întreținut atmosfera au fost: Ansamblul „Cercănelul”, Ansamblul „Balada Humorului” din Gura Humorului, Ansamblul „Cetățuia” din Oncești, Ansamblul „Codrișorul” din Bistrița, Ansamblul „Moștenitorii” din Ruscova, Ansamblul „Zestrea Huțulilor” din Repedea, Ansamblul „Țibleșul” din Groșii Țibleșului, Ansamblul „Botejunea” din Dragomirești, Ansamblul „Poienița Vorona” din Botoșani, Grupul „Prislopul”, Formația „Frații Mihali”, Formația Neluțu Stângău, Formația Andreea Rus și Grogore Ursu, Anghelina Timiș Lungu, Regina Belei, Ileana Roman, Bogdan Timiș, Loredana Danci, Mihaela Mihali, Loredana Călin și Trupa „Edelweiss”. Îndrăgitul artist de muzică populară, Marius Ciprian Pop a încântat publicul prezent cu un recital folcloric deosebit.

Seara s-a încheiat cu un moment dedicat tinerilor "Concert Sore", urmat de "Festivalul Luminii", ediția a VIII-a, o manifestare artistică a tinerilor talentați, desfășurată într-o atmosferă minunată creată de iluminatul gulguțelor aprinse, realizate de tinerii de la Consiliul elevilor Liceului Borșa și muzica grupului folk „Floare de colt”.

De la festival nu au lipsit nici "făcliile", borșenii respectând cu sfințenie și anul acesta, obiceiul pentru alungarea spiritelor rele și pentru aducerea bunăstării localității.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Galerie de imagini