Imprimă această pagină

Gabriel Zetea: "Târgul Expoțional de Berbeci – un eveniment dedicat exclusiv crescătorilor de ovine"

04 Septembrie 2019 205
Târgul Expozițional de Berbeci, ajuns deja la a treia editie, este un eveniment unic în peisajul crescătorilor de oi din nord-vestul României, iar mândria a fost cu atât mai mare cu cât acest eveniment a fost organizat tot în județul nostru, de către Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Pro Ovis Maramureș.

Evenimentul a avut loc joi, 29 august, începând cu ora 10.00, pe strada Europa la ieșirea spre Recea, unde au participat crescători individuali de ovine care au expus spre vânzare exemplare din animalele pe care le cresc. Târgul a fost organizat de Asociația județeană a crescătorilor de ovine și caprine ”Pro Ovis” din Seini, în colaborare cu Composesoratul Recea, Primăria Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș, Direcția pentru Agricultură Maramureș, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) - Agenția Națională pentru Zootehnie.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la deschiderea târgului, a arătat faptul că a reușit să discute cu organizatorii sau cu simpli participanți la acest eveniment, oameni veniți din toate județele nord-vestului Romaniei și a citit pe chipul lor încântarea că pot participa la o acțiune dedicată exclusiv muncii lor.

”Le-am promis că voi discuta, în aceste zile, cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru a rezolva problema târgurilor de animale închise din cauza pestei porcine. Ar trebui modificate prevederile legislative astfel încât târgurile de animale să poată fi deschise excluzând porcii și păsările. Am speranța că vom reuși în demersal nostru, pentru a reda crescătorilor de animale posibilitatea reală de a-și vinde animalele la prețul corect al pieței. Transmit sincere felicitări organizatorilor, oameni inimoși, iubitori de muncă cinstită și patrioți locali”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Galerie de imagini