Imprimă această pagină

Casa Memorială George Pop de Băsești a fost redeschisă în prezența președintelui Klaus Iohannis

06 Noiembrie 2020 198
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a participat astăzi, alături de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la redeschiderea Casei Memoriale George Pop de Băsești. Cu această ocazie, a avut loc și ceremonia de acordare a Medaliei aniversare „Centenarul Marii Unirii” Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, reprezentat la eveniment de directorul Muzeului, Viorel Rusu.
Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în alocuțiunea susținută în fața invitaților, importanța personalității lui George Pop de Băsești și rolul său în înfăptuirea Marii Uniri.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a adus în atenția celor prezenți la eveniment contribuția marelui patriot la lupta transilvănenilor pentru libertate și unitate.

Băsești este un loc cu o semnificație istorică aparte pentru toți românii, iar redeschiderea Casei Memoriale a lui George Pop de Băsești arată aprecierea noastră, a tuturor, față de omul care și-a dedicat întreaga viață unui ideal.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Evenimente

Articole înrudite