Imprimă această pagină

Aniversarea Centenarului Jandarmeriei Ardelene în județul Maramureș

01 Iulie 2019 164
Luni, 1 iulie 2019, a fost aniversat Centenarul Jandarmeriei Ardelene în semn de înaltă prețuire pentru toți cei care, cu determinare, curaj și dăruire au îmbrăcat cu cinste haina militară și s-au remarcat cu profesionalism în toate misiunile la care au participat. În cadrul acestui eveniment s-a desfășurat și un ceremonial militar, fiind adusă și expusă în Maramureș o replică a sabiei Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.
La ceremonial a participat un pluton format din elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni, doua plutoane din cadrul Grupării mobile de Jandarmi "Ștefan Cicio Pop" Cluj Napoca, dar și un pluton din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, care au venit cu caii de serviciu folosiți în misiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice. Executivul Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a transmis, la ceas aniversar, un mesaj de felicitare jandarmilor transilvăneni.

"De fiecare dată particip cu mare plăcere la evenimentele organizate de Jandarmeria Maramureș, iar Centenarul Jandarmeriei Ardelene este un moment simbolic și extrem de important pentru fiecare dintre noi. Am o simpatie aparte față de toți cei care activează în slujba județului, față de cei care aduc siguranța și liniștea atunci când intervin în misiunile la care sunt convocați. Jandarmii sunt cei care interacționează cel mai mult cu cetățenii nemulțumiți, sunt cei care asigură ordinea și liniștea publică la competițiile sportive, cei pe care îi vedem de veghe la diverse manifestări culturale sau religioase, sunt cei care, indiferent de acțiunea la care participă, își fac datoria cu profesionalism. Și nu pot să nu remarc faptul că, în Maramureș nu am avut nici un fel de disfuncționalități, iar acest lucru dovedește faptul că jandarmii sunt cu adevărat oameni de ordine profesioniști. Și nici nu pot fi altfel deoarece, urcând din Ardeal spre Maramureș, jandarmii noștri poartă numele unui haiduc, numele lui Pintea Viteazul, și nu există om să nu știe că Pintea s-a luptat pentru cei mulți și pentru cei obidiți. Felicit jandarmii maramureșeni la acest moment aniversar când sărbătorim Centenarul Jandarmeriei Ardelene și, în numele Consiliului Județean Maramureș, al președintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, dar și al meu personal, am oferit o diplomă aniversară inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul”, pentru toate evenimentele reușite și misiunile îndeplinite cu mult profesionalism. În acești ani trei ani de când colaborez cu instituția jandarmeriei am simțit că, împreună, suntem cu adevărat puternici și putem să aducem siguranța și liniștea tuturor maramureșenilor”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș la evenimentul dedicat aniversării Centenarului Jandarmeriei Ardelene.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galerie de imagini