Imprimă această pagină

Visit Maramureş – aplicaţie inedită destinată turiştilor

20 Noiembrie 2016 792
„Maramureşul este un teritoriu încărcat de poveşti, de obiceiuri care încă perpetuează şi de oameni calzi şi primitori, care oricând sunt bucuroşi de oaspeţi. Obiectivele turistice din Maramureş au devenit din ce în ce mai căutate şi au atras turişti din toate colţurile lumii. Având în vedere numărul crescut de turişti şi evoluţia tehnologiei moderne datorită căreia informaţii despre orice destinaţie de pe glob se află la doar un click distanţă prin intermediul internetului şi al aplicaţiilor de date mobile, digitalizarea turismului devine o necesitate pentru turişti. Astfel, prin intermediul acestui concept a luat naştere „Visit Maramureş”, o aplicaţie versatilă şi prietenoasă cu utilizatorul care vine în sprijinul turiştilor aflaţi în Maramureş şi are rol de promovare pentru cei care doresc să-l viziteze. Cu ajutorul acestei aplicaţii, turiştii vor putea descoperi Maramureşul în toată splendoarea lui fiind ghidaţi de informaţii actualizate şi optimizate pentru nevoile lor”, precizează Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.
Visit Maramureş este o aplicaţie bilingvă (română şi engleză) care facilitează accesul unei palete mai largi de utlizatori, şi interactivă, prin indicarea poziţiei utilizatorului şi posibilitatea de a-l ghida pe acesta prin funcţia de rutare. Acesta are posibilitatea de a suna direct din aplicatie şi de a trimite e-mail sau de a accesa o pagina web. Aplicaţia funţionează preponderant online, dar are posibilitatea de a funcţiona şi parţial offline prin cache-ul care este păstrat în telefon după o primă accesare.

În momentul de faţă, aplicaţia Visit Maramureş se află în faza de dezvoltare, urmând ca în cel mai scurt timp să fie completată cu informaţii din ce în ce mai diverse, datorită caracterului scalabil pe care aceasta îl deţine.

Aplicaţia are următoarea structură:

1. Obiective turistice este un modul cu funcţionare online, dar şi cu posibilitatea de a funcţiona offline prin păstrarea cache-ului după o primă accesare. Aici regăsim monumente, cladiri istorice, arheologie şi biserici.

2. Restaurante şi baruri este un modul cu funcţionare online şi cu posibilitatea de a funcţiona offline prin păstrarea cache-ului după o primă accesare. Informaţiile furnizate în acest modul fac referire la restaurante, baruri, cafenele şi Fast Food-uri care se regăsesc în judeţul Maramureş.

3. Cazare este un modul cu funcţionare online, dar şi cu posibilitatea de a funcţiona offline prin păstrarea cacheului după o primă accesare şi care cuprinde lista cu hoteluri, pensiuni, moteluri şi cabane.

4. Cultură şi Timp liber este un modul cu funcţionare online şi cu posibilitatea de a funcţiona offline prin păstrarea cache-ului după o primă accesare. Acesta conţine informaţii despre săli spectacole, muzee, sport, cluburi, cinema-uri.

5. Informaţii turistice este un modul cu funcţionare online, dar cu posibilitatea de a funcţiona offline prin păstrarea cache-ului după o primă accesare. Informaţii despre birourile de informare turistică şi agenţiile turistice la care pot să se adreseze turiştii vor fi disponibile la această secţiune.

6. Calendar evenimente este un modul cu funcţionare online, cu posibilitatea de a funcţiona şi offline prin păstrarea cache-ului după o primă accesare. Aici regăsim lista cu evenimentele organizate în Judeţul Maramureş.

7. Biserici de lemn este un modul exclusive online şi cuprinde lista cu bisericile de lemn din Maramureş, inclusiv Circuitul Bisericilor de lemn din Transilvania de Nord, proiect implementat de Consiliul Judeţean Maramureş, care a fost premiat cu Premiul de excelenţă în cadrul Galei Turismului din România 2016, proiect care are un impact semnificativ în dezvoltarea turismului din judeţul Maramureş şi din Romania. Este o secţiune specială ce vizează afişarea unuia sau mai multor trasee ce includ bisericile de lemn din Maramureş (cu localizarea pe hartă, media şi descriere). Acest modul permite localizarea utilizatorului pe hartă atunci când acesta se află în aria de interes.

8. Drumul verde este un modul exclusive online care vizeaza afişarea unui traseu de 88 km unde nu este permis accesul maşinilor şi care leaga 7 sate tradiţionale. De-a lungul traseului sunt afişate cu imagini şi informaţii despre obiective turistice precum: Rezervaţia Creasta Cocoşului, Pădurea Crăiasca, Lacul Morărenilor, Tăurile de la Hoteni, Turbăria Iezerul Mare, Cheile Tătarului, Mlaştinile Poiana Brazilor, etc. Acest modul permite localizarea utilizatorului pe hartă atunci când acesta se află în aria de interes.

9. Harta Maramureş este un modul cu funcţionare offline după prima accesare a aplicaţiei. Harta judeţului Maramureş în format .jpeg care include principalele obiective turistice şi poate servi ca o veritabilă unealtă de orientare în acele zone unde nu este posibil accesul la transfer de date mobile. De asemenea, acest modul oferă posibilitatea, atunci când utilizatorul are acces la date mobile, de rutare către o adresă cu ajutorul motorului Google Maps.

Aplicaţia Visit Maramureş este disponibilă pe platforma Android putând fi decarcată de pe Google Play, iar în curând va fi disponibilă şi pentru platforma iOS, cu descărcare de pe App Store.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite

Galerie de imagini