Imprimă această pagină

Stație de tratare și potabilizare a apei în Ieud – un proiect de 5,2 milioane de lei, câștigat prin AFIR de administrația locală

06 Iunie 2020 94
În cadrul vizitei de lucru pe care președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a efectuat-o în Ieud, primarul comunei, Nicolae-Traian David i-a prezentat și modul în care avansează lucrările privind construcția stației de tratare și potabilizare a apei, dar și extinderea rețelei de apă.

Potrivit edilului comunei, proiectul a fost câștigat pe fonduri europene, prin AFIR și însumează o valoare totală de 1 milion de euro + TVA, echivalentul a aproximativ 5,2 milioane de lei. ”Am început să lucrăm la acest proiect cu ani în urmă, când am depus prima cerere de finanțare. În execuția a intrat în septembrie 2019 și sunt foarte încântat că lucrările au avansat conform graficului de execuție. Sperăm ca lucrarea finală să fie recepționată în luna octombrie, fiind deja executați 5 kilometri de extindere de rețea. Și stația de tratare este rezolvată în proporție de 60%, motiv pentru care suntem optimiști că ne vom încadra în termenul stabilit”, a declarat primarul Nicolae-Traian David.
Edilul din Ieud a subliniat buna colaborare pe care a avut-o cu reprezentanții administrației județene în tot acest timp, menționând faptul că ajutorul financiar pe care l-a primit în multe alte proiecte care s-au defășurat în plan local au fost vitale pentru finalizarea lucrărilor începute.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea s-a declarat mulțumit de toate proiectele frumoase care se desfășoară în Ieud. ”Sunt șantiere deschise în întrega comunitate, sunt proiecte care vin, toate, în sprijinul localnicilor. Când întâlnesc un primar atât de implicar cum este și Nicolae-Traian David, mă bucur să pot să îl dau exemplu colegilor săi. Buna colaborare care există în Ieud între reprezentanții primăriei și cei ai Consiliului Local, dar și experiența de foarte mulți ani în administrație a edilului sunt determinante pentru bunul mers al comunității. Instituția județeană și eu, personal, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, vom fi mereu alături de toate comunitățile locale, susținând toți primarii dedicați cetățenilor care i-au învestit cu încredere”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite

Galerie de imagini