Imprimă această pagină

Preşedintele Zamfir Ciceu, invitatul Biroului Comercial al Ambasadei Republicii Coreea la un târg de tehnologii de mediu

25 Noiembrie 2013 887
Biroul Comercial al Ambasadei Republicii Coreea (KOTRA) a organizat la Varşovia (Polonia),  târgul „Green Project Partnership’’, dedicat tehnologiilor de mediu în domeniul tratării apelor uzate şi managementului deşeurilor solide. Organizat în perioada 18-20 noiembrie 2013, evenimentul a adunat experţi internaţionali din domeniu. Eficiente au fost întâlnirile individuale, față în faţă, între participanţi români ce deţin portofolii de proiecte de mediu şi companii coreene ce doresc să îşi promoveze tehnologii de vârf din acest domeniu. Din România au fost invitate 15 persoane, printre care şi preşedintele Zamfir Ciceu, care a prezentat proiectelul Managementul integrat al deşeurilor din Maramureș.
În cadrul conferinţei au fost abordate teme importante legate de industria verde din centrul şi estul Europei: piaţa energiei regenerabile, susţinerea oferită de fondurile existente în acest domeniu, oportunităţile de afaceri în sectorul tratării apelor uzate şi a managementului deşeurilor solide din România.

Companiile coreene şi-au prezentat propria experienţă în domeniul industriei verzi: modalităţi de transformare a deşeurilor solide în energie, managementul apelor uzate şi controlul poluării aerului. Conferinţa a beneficiat de prezenţa ministrului coreean al mediului şi a secretarului de stat polonez pe probleme de mediu.

În cadrul întâlnirilor individuale, companiile coreene au avut oportunitatea să îşi promoveze unele produse high-tech precum: sisteme de reducere a deșeurilor lichide prin electroliză, membrane şi module pentru tratarea apelor uzate, sisteme de electroosmoză, sisteme patentate de control ale mirosului degajat de diferite instalaţii de tratare a deşeurilor, servicii de inginerie şi proiectare în domeniu. Investiţiile coreene sunt în ascensiune continuă în ţara noastră, iar organizarea acestui eveniment contribuie la intensificarea schimburilor economice şi comerciale dintre cele două ţări.

Maramureșul a captat atenţia unor investitori coreeni importanţi, în contextul în care în,  20 noiembrie 2013, Consiliul Judeţean Maramureş a primit  Decizia Comisiei Europene C(2013) 7920, privind aprobarea finanţării proiectului major „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Maramureş”, care face parte din Programul Operaţional Sectorial „Mediu” pentru asistenţă din FEDR şi Fondul de Coeziune în conformitate cu obiectivul de Convergenţă în România.

Noemi Ganea,
Biroul de Relaţii Internaţionale şi Relaţii cu Presa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite