Imprimă această pagină

Președintele CJ Maramureș a reînnoit contractul de management al directorului Complexului Astronomic Baia Mare

18 Iulie 2018 415
În cabinetului președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost semnat noul contract de management al directorului Ovidiu Ignat, de la Complexul Astronomic Baia Mare. Planetariul din Baia Mare este primul planetariu public din România şi unicul din această regiune a ţării. De la 1 iulie 2014, Planetariul Baia Mare a revenit la numele său iniţial de Complexul Astronomic Baia Mare, fiind un centru cultural-științific de popularizare a astronomiei, aflat în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Prof. Ovidiu Ignat este manager din luna septembrie 2014, atunci când Planetariul a devenit instituție de sine stătătoare, după desprinderea de Muzeul de Mineralogie.
Despre activitatea desfășurată în primul mandat ca manager al Complexului Astronomic Baia Mare, directorul Ovidiu Ignat a subliniat faptul că, Planetariul și-a consolidat statutul de cea mai modernă instituție de profil din Europa de Sud-Est. ”Sectorul expozițional a fost îmbogățit prin crearea de noi spații destinate cunoașterii și experimentării. În perioada următoare vom continua implementarea programelor și proiectelor care și-au dovedit utilitatea în anii trecuți și vom insista pe ideea aderării Complexului Astronomic din Baia Mare la asociații astronomice naționale și internaționale, pentru accesul mai facil la proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Mulțumim conducerii Consiliului Județean Maramureș pentru întreg sprijinul oferit și sperăm să avem o colaborare la fel de fructuoasă și în viitor”, a declarat prof. Ovidiu Ignat.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că instituția pe care o conduce va susține în continuare toate proiectele importante ale Complexului Astronomic Baia Mare, remarcând rezultatele care au fost înregistrate aici, în ultimii ani. ”Îl felicit pe prof. Ovidiu Ignat pentru proiectul de management pe care l-a depus și pentru felul în care a reușit să dezvolte activitatea Complexului Astronomic, aceasta fiind o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean care face cinste întregului județ. Îi doresc mult succes în continuare în implementarea tuturor proiectelor prezentate și îl asigur de întreaga noastră susținere și pe mai departe”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite

Galerie de imagini