Imprimă această pagină

Guvernul României a alocat încă 1,1 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii locale distruse de inundații în Maramureș

25 Iulie 2018 352
O nouă alocare de 1,1 milioane de lei a fost acordată județului Maramureș de către Guvernul României, pentru reabilitarea infrastructurii locale distruse de inundațiile din ultima perioadă. Astfel, s-au alocat 840.000 de lei comunei Bicaz și 280.000 de lei comunei Mireșu Mare. Potrivit declarațiilor oferite de Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș au fost luate în calcul doar cererile de ajutor depuse pentru drumurile comunale clasificate.
”Consiliul Județean Maramureș va analiza, în perioada următoare, oportunitatea alocării unor sume de bani din rezerva la dispoziția instituției județene pentru refacerea celorlalte categorii de drumuri care au suferit distrugeri. Este vorba despre ulițele din Oarța de Jos, Poienile Izei, Cupșeni și Cernești. Guvernul alocă Maramureșului a doua sumă de bani în ultimele două săptămâni, după cele 2,5 milioane de lei acordați pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale pe drumurile județene. Aducem mulțumiri Guvernului României, premierului Viorica Dăncilă și ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu pentru sprijinul arătat și pentru susținerea pe care o acordă județului Maramureș în momentele cele mai grele”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Suma de peste 2,4 milioane de lei a fost deja alocată pentru tronsoanele de drum județean DJ 184 B Preluca Noua - Codru Butesii, DJ 108 P Oarța de Sus – Bicaz, DJ 186 D Poienile Izei, DJ 109 U Băiuț, DJ 184 B Ciolt și DJ 171 A Suciu de Sus. Potrivit președintelui Consiliului Județean Maramureș, suma totală solicitată Guvernului alături de prefectul județului, Vasile Moldovan a depășit cinci milioane de lei și este necesară pentru refacerea infrastructurii în Oarța de Jos, Mireșu Mare, Bicaz, Poienile Izei, Cupșeni si Cernești.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite

Galerie de imagini