Imprimă această pagină

Gabriel Zetea: "Lansarea numărului 7 al revistei eCreator a coincis cu aniversarea zilei de naștere a scriitorului Ioan Romeo Roșiianu"

04 August 2016 803
Miercuri, 3 august 2016, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, cu începere de la ora 14.00, a avut loc lansarea numărului 7 al revistei ECREATOR, „Scriitori de dincolo si dincoace de deal”. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost prezent la acest eveniment, care a coincis și cu aniversarea zilei de naștere a scriitorului Ioan Romeo Roșiianu.
Albumul nou lansat este finanțat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu eCreator, iar volumul ”Scriitori de dincolo și dincoace de deal”, apărut la editura Ceconi, îl are ca director pe Ioan Romeo Roșiianu, redactor șef pe Marian Ilea, iar secretar general de redacție este Nicolae Scheianu. Colectivul redacțional al revistei cu nr. 7 eCreator îi cuprinde pe Vasile Muste, Ioan Pavel Azap, Gabriel Cojocaru, Ștefan Doru Dăncuș, Valentin Leahu, Lucian Perța, Ana-Cristina Popescu, Regis Roman, Vasile Morar, Virginia Paraschiv, Mihai Ganea, Radu Macrinici, Viorel Mirea și Dan Șalapă.

Gabriel Zetea: ”Voi susține manifestările artistice ale maramureșenilor cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș”

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, prezent la acest eveniment din dubla calitate de invitat al scriitorului și partener al colectivului redacțional prin instituția CJ, a declarat că își dorește ca, în anii următori, să fie creată infrastructura necesară ca oamenii de cultură ai Maramureșului să se manifeste artistic în toate domeniile reprezentative, fără nicio opreliște.

”A fost o ocazie cu dublă însemnătate, ziua de naștere a unui scriitor de valoare al Maramureșului, Ioan Romeo Roșiianu, dar și lansarea unui volum deosebit, o oportunitate pentru scriitorii maramureșeni din nordul și sudul județului de a vedea lumina tiparului.Voi susține manifestările artistice ale maramureșenilor cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș în acest mandat nou început, pentru că aceasta este datoria celor care în administrație ocupă temporar funcții de demnitate și responsabilitate. Vrem, în anii următori, să creăm infrastructura și cadrul necesar ca oamenii de valoare ai Maramureșului să poată, fără opreliști, să se manifeste artistic. Și nu vorbim aici doar despre scriitori, ci de fiecare domeniu de expresie liberă artistică, tot ceea ce ține de cultura județului: pictură, sculptură, ceramică, tradiții și obiceiuri."

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite

Galerie de imagini