Imprimă această pagină

Cristian Ghinea: "Vom găsi soluții să finanțăm Aeroportul Internațional Baia Mare"

27 Septembrie 2016 1874
O delegație venită de la Ministerul Fondurilor Europene a efectuat, marți, 27 septembrie 2016, o vizită de lucru în Baia Mare, la invitația președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea și a lui Ștefan Dărăbuș, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală și de Sud. Activitățile au început încă de dimineață, prin vizitarea Aeroportului Internațional Baia Mare.
Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene, însoțit de Cătălin Gheran, director general Direcția Generală Programe Infrastructură Mare, Autoritatea de Management POIM au discutat cu Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș și Dorin Buda, director al Aeroportului Internațional Baia Mare, despre situația lucrărilor de extindere și modernizare a suprafeței aeroportuare la aeroportul maramureșean, dar și situația finanțării acestui proiect.

După ce a vizitat Aeroportul Internațional Baia Mare, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene s-a deplasat în zona marginalizată Pirită, explicând faptul că, înainte de a fi ministru, a fost preocupat și a muncit mult pentru implementarea pachetelor anti-sărăcie, acesta fiind și motivul pentru care are o strânsă legătură cu Ștefan Dărăbuș, directorul regional pentru Europa Centrală și de Sud a Hope and Homes for Children.

La finalul vizitelor de dimineața, ministrul Cristian Ghinea și Cătălin Gheran, directorul general al Direcției Generale Programe Infrastructură Mare s-au întâlnit, în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Maramureș, cu reprezentanți ai echipelor de implementare a proiectelor pe care Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Local Baia Mare le derulează. Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat și de conducerea executivă, prin președintele Gabriel Zetea și cei doi vicepreședinți, Ioan Doru Dăncuș și Lucian Ioan Titus Morar. Totodată, din partea Primăriei Muncipiului Baia Mare a participat primarul interimar Marinel Rob și viceprimarul Noemi Vida. Discuțiile au vizat domeniul fondurilor europene, alocări și implementare, fiind pus un accent important pe proiectele relevante ale autorităților publice județene și muncipale. La întâlniri a mai participat și prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț.

Ultima întâlnire pe discuții aplicate a avut loc cu primarii unităților administrativ-teritoriale din Maramureș, care au prezentat probleme punctuale cu care se confruntă. Atât echipele de lucru ale Consiliului Județean și ale Consiliului Local, cât și reprezentanții primăriilor au fost invitați la București, de către ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea și de către Cătălin Gheran, directorul general al Direcției Generale Programe Infrastructură Mare, pentru ca echipele din minister și cele locale să lucreze împreună, iar proiectele să fie implementate și finanațate în cel mai scurt timp.

Gabriel Zetea: ”Proiectul SMID intră în linie dreaptă”

În cadrul conferinței de presă organizată la sediul HHC, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a ținut să mulțumească public ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea și reprezentantului Autorității de Management POIM, Cătălin Gheran pentru implicarea pe care au promis să o ofere în ducerea la final a proiectului privind Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în Maramureș (SMID). ”Există foarte multe discuții privind presiunea care este pusă pe bugetul Consiliului Județean Maramureș, al autorităților locale. Toate lucrările de fazare din teren au fost suportate din bani proprii, însă, în cel mai scurt timp, vom putea depune toate documentele la Minister.Toate discuțiile purtate atât azi, cât și săptămâna trecută, la București, coroborate cu invitația de a merge din nou la sediul ministerului săptămâna viitoare, într-o nouă vizită de lucru, ne dau speranțe și ne fac să fim mai optimiști. Am convingerea că vom avea în sfârșit acest Sistem de Management al Deșeurilor implementat în județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Ministrul Fondurilor Europene: ”Felicit Consiliul Județean Maramureș pentru investiția curajoasă de la Aeroport”

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene a atins și problema cea mai spinoasă în acest moment, finanțarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Baia Mare. ”Vom găsi soluții pentru acest aeroport, sunt convins de asta. Nu mă voi lega acum despre promisiunile unor miniștri ai unor guverne anterioare, pot doar să spun că aici avem un proiect aproape finalizat, avem și bani, trebuie doar să stabilim sursa de finanțare. Vom gândi fie depunerea proiectului pe POIM, fie o altă soluție, să trecem pe bugetul național și gândim apoi următorii pași. Sunt optimist că se vor găsi soluții, vorbim despre o lucrare impresionantă, extrem de importantă pentru județ. Felicit Consiliului Județean Maramureș pentru această soluție curajoasă de a continua lucrările, pentru inițiativa lor de a nu se opri. Am văzut un aeroport care îndeplinește toate cerințele Uniunii Europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite

Galerie de imagini