Imprimă această pagină

Consiliul Județean Maramureș a participat la a 57-a ediție a Zilei ITEC, organizată de Ambasada Indiei la București în colaborare cu Institutul Diplomatic Român

01 Octombrie 2021 215
Un reprezentant al Consiliului Județean Maramureș a participat la a 57-a ediție a Zilei Programului Indian de cooperare tehnică și economică (ITEC), organizată de Ambasada Indiei la București în colaborare cu Institutul Diplomatic Român, în data de 28 septembrie 2021. Ziua ITEC omagiază Programul Indian de cooperare tehnică și economică, unul dintre programele cheie de consolidare a capacității din cadrul Parteneriatului de Dezvoltare al Indiei, care ocupă un loc primordial în politica externă indiană.

Ambasadorul Indiei, Rahul Shrivastava, a vorbit în deschiderea evenimentului oferind o imagine de ansamblu a cooperării ITEC cu România. Excelența sa a fost succedat de către directorul general al Institutului Diplomatic Român, Iulian Fota, care a subliniat rolul Institutului în consolidarea legăturilor bilaterale India-România. De asemenea, discursul domnului Eduard Costin, Director al diviziei Relații Externe a Camerei de Comerț și Industrie a României, a evidențiat importanța cooperării economice România-India. În cadrul evenimentului, a fost difuzat un material video de prezentare a programului ITEC atât din punct de vedere conceptual, cât și factual.
Programul ITEC oferă burse candidaților merituoși pentru a participa la cursuri de formare pe termen scurt și mediu, cheltuielile integrale fiind suportate de Guvernul Indiei. Sunt eligibili angajați/funcționari din sectoare guvernamentale, publice și private, universități, Camera de Comerț și Industrie etc., cu vârsta între 25 și 45 de ani, care au o experiență profesională adecvată, sunt apți din punct de vedere medical și posedă calificările academice necesare cursului dorit. Pentru a participa la aceste cursuri este necesară o bună cunoaștere a limbii engleze, cu excepția cursului de limba engleză. Mai multe detalii despre programul ITEC sunt disponibile pe următorul link: https://www.itecgoi.in/index.

ITEC 2021
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)