Imprimă această pagină

Conferinţă finalizare proiect

17 Septembrie 2015 1189
antet proiect

Comunicat de presă
 

cu ocazia finalizării proiectului „ÎMBUNĂTĂŢIREA DOTĂRII CU ECHIPAMENTE A BAZELOR OPERAŢIONALE PENTRU INTERVENŢII ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ DIN TRANSILVANIA DE NORD – ETAPA A III-A”

          În data de 17.09.2015, la sediul Consiliului Judeţean Maramureş a avut loc festivitatea ocazionată de finalizarea proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”. În cadrul acestui proiect, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”, a achiziţionat 6 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime prin Programul Operaţional Regioanal 2007-2013.

          Echipamentele achiziţionate au fost distribuite la cele 6 Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistriţa-Năsăud, I.S.U. Maramureş, I.S.U. Satu Mare, I.S.U. Sălaj.

          Autospecialele au fost executate de către firma poloneză WAWRZASZEK ISS SPOLKA Z ORGANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA SPOLOKA KOMANDYTOWO AKCYJNA(Lider) în asociere cu FABRYKA MASYZN ‘BUMAR-KOSZALIN’ SPOLKA AKCYJN.

          Înainte de recepţia autospecialelor, la sediile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost instruite 20 de persoane privind mânuirea şi întreţinerea utilajelor de intervenţie şi salvare de la înălţime.

          Valoare toatală a autospecialelor este de 9.243.000 lei fără TVA.

          Contractul de finanţare pentru proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a” a fost semnat în data de 27 martie 2014, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Acest contract a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”, în calitate de beneficiar.

          Obiectiv general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

          Obiectivele specifice:
 • Reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă în scopul ridicării capacităţii de acţiune şi reacţie adecvată a centrelor judeţene pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenţă;
 • Îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice judeţene de urgenţă din Regiunea Nord-Vest prin achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante;
 • Consolidarea capacităţii de colaborare şi conlucrare operaţională între centrele judeţene de urgenţă din cadrul Regiunii Nord-Vest precum şi a centrului regional/centrelor judeţene cu cele din judeţele limitrofe în perspectiva îmbunătăţirii siguranţei populaţiei, salvgardării vieţii, proprietăţii şi bunurilor.

          Rezultate estimate:
 • 6 echipamente specifice de intervenţie şi salvare de la înălţime
 • 120 persoane de deservire instruite
 • 6 contracte de comodat încheiate între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” şi utilizatorii finali;
 • reducerea timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor/ dezastrelor până la 12’ în zonele rurale şi 8’ în zonele urbane

          Valoarea totală a proiectului este de 11.600.000,00 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 11.368.000,00 lei.

          Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni.

          În trecut ADI Transilvana de Nord a derulat încă două proiecte de achiziţii cu titlul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”:
 1. Primul proiect, s-a derulat în perioada iunie 2010-mai 2012. Prin acest contract au fost achiziţionate 64 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă:
  • 30 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă
  • 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane
  • 2 autospeciale de cercetare NBCR
  • 6 autospeciale pentru descarcerări grele
  • 21 ambulanţe de prim ajutor
  • 3 ambulanţe de reanimare
  • Centrul de comandă şi control
 2. Al doilea proiect s-a derulat în perioada iunie 2012 - mai 2014. Prin acest contract au fost achiziţionate 12 autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă:
  • 6 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă
  • 6 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă

Date de contact:

Strâmb Gheorghe
Director de proiect
Telefon: 0743 088118, 0722628873, 0264-548854
Fax: 0264 548853
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a uniunii Europene sau a Guvernului României.

footer proiect
www.inforegio.ro 

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite