Imprimă această pagină

Conducerea judeţului s-a întâlnit cu Ambasadorul Rusiei în România, la Consiliul Judeţean Maramureş

15 Februarie 2017 705
Excelenţa Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România s-a aflat pentru câteva zile în Maramureş. Vizita început în Sighetu Marmaţiei, acolo unde, alături de reprezentanţii administraţiei locale şi de primarul oraşului Sighet, Horia Scubli, a vizitat câteva obiective cultural-istorice importante din zonă, dintre care amintim Cimitirul Eroilor Sovietici căzuţi în cele două războaie mondiale şi noua Biserică ortodoxă închinată eroilor ucraineni din acelaşi cimitir. Întâlnirea ambasadorului rus cu primarul Horia Scubli şi cu reprezentanţii firmelor din Maramureşul istoric a avut loc marţi, 14 februarie, în sala Transit a Primăriei Sighetu Marmaţiei.
În cursul zilei de miercuri, 15 februarie 2017, Excelenţa Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, însoţit de Pavel Allekseenko, secretar II al Ambasadei au avut o întâlnire cu conducerea judeţului Maramureş, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea şi prefectul de Maramureş, Sebastian Lupuţ. Discuţiile au avut loc în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş şi au vizat două domenii importante: schimburi economice bilaterale şi propunerea lansată de reprezentanţii Maramureşului cu privire la o cooperare în domeniul turismului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a declarat că, l-a rugat pe ambasadorul Federaţiei Ruse în România să intermedieze o întâlnire cu turoperatorii din Rusia. ”L-am rugat pe Excelenţa Sa să ne ajute să promovăm Maramureşul şi în Rusia, iar acest lucru va fi posibil şi printr-o întâlnire pe care să o avem cu turoperatorii din domeniul turismului. Totodată, i-am lansat invitaţia de a ne fi alături la Zielele Maramureşului, care vor avea loc în luna mai. În cadrul acestor manifestări vom invita reprezentanţi ai principalilor turoperatori europeni să ni se alăture. Dorim ca participanţii să vadă la faţa locului unicitatea Maramureşului, atracţiile turistice şi potenţialul imens, încă nedezvoltat, pe care judeţul le are. Este un efort pe care Consiliul Judeţean îl va face şi care se va înscrie în noua strategie a judeţului, în ceea ce priveşte promovarea turistică. Am primit asigurări din partea Excelenţei Sale, Valery Kuzmin, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, că va face tot posibilul să ajute Maramureşul, o zonă despre care ne-a mărturisit că l-a impresionat profund şi că apreciază tradiţiile, arhitectura, dar şi căldura oamenilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articole înrudite

Galerie de imagini