Sunteți aici: Evenimente


Azi, 4.02.2015, la Consiliul Judeţean Maramureş, s-a semnat un important contract din cadrul celui mai mare proiect pe care instituţia îl are în derulare. Este vorba despre contractul de „Furnizare containere, pubele, igloo-uri şi echipament de compostare în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”. 

Termenul pentru eventualele contestaţii la licitaţia pentru „Lucrări rămase de executat în cadrul proiectului „Reabilitare traseu de drum judeţean Baia Sprie (DN128) –Cavnic (DJ184) – Ocna Şugatag (DJ109F – Călineşti (DJ185) – Bârsana (DJ185)” a expirat, fără ca vreuna din firmele necâştigătoare să depună contestaţie. Azi, 16 septembrie 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a declarat că pasul următor este semnarea contractului şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
„Acest moment a fost aşteptat de toată lumea, în special de riverani. Nădăjduim ca acest proiect să intre pe un făgaş pozitiv. Iar dacă vremea va fi bună, sperăm să putem începe lucrările  cât mai curând – în această toamnă.” – apreciază preşedintele Zamfir Ciceu. 
 

Consiliul Judeţean Maramureş, împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a organizat, în perioada 21-22 iunie 2014, evenimentul intitulat „Descoperă gastronomia şi obiceiurile Maramureşului, destinaţia ta de vară!”. Evenimentul a presupus desfăşurarea – în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – a unui târg de vară, în cadrul căruia producătorii agricoli să expune produse tradiţionale şi ecologice. Timp de două zile, vizitatorii au avut ocazia să descopere pitorescul unor obiceiuri şi ritualuri precum cositul sau pregătitul plăcintelor creţe din zonele Mesteacăn şi Botiza. Nu au lipsit sărmăluţele cu păsat sau cu carne, dar nici plăcintele cu brânză şi mărar.

În 15 mai 2014, la Consiliul Judeţean Maramureş s-a semnat cu S.C. Technocer  Lugoj contractul de lucrări pentru lotul I în cadrul proiectului „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”.Urmează ca după depunerea garanţiei de bună execuţie, să se predea amplasamentele şi să se înceapă lucrările pe lotul I. Obiectul contractului aferent lotului I este „Lucrări de construcţii, acces la obiectiv, parcări şi acces auto, alei pietonale” iar licitaţia a fost adjudecată de firma S:C Techocer Lugoj. Valoarea contractului pentru lotul I este de 6.188.194,55 lei, fără TVA, iar termenul de finalizarea este de până cel târziu la finele lunii ianuarie 2015. Demararea lucrărilor a fost întârziată câteva luni, din cauza unui lung şir de contestaţii făcute de una din firmele participante la licitaţie.

Azi, 4 aprilie 2014, Connsiliul Judeţean Maramureş a primit de la Autoritatea Naţională pentru Turism scrisoarea de acceptare a Cererii de Finanţare pentru proiectul „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică Maramureş – Baia Mare”.  Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

„Proiectul „Reabilitare traseu Drum Judeţean Baia Sprie – Cavnic – Ocna Şugatag – Călineşti – Bârsana” a început prost, a continuat şi mai prost şi se anunţă în continuare dificil”– a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, la conferinţa de presă organizată azi.

 

 Comisia de evaluare a dat-o pentru ofertele tehnice a decis  cu unanimitate de voturi  anularea procedurii de atribuire pentru achiziţia publică destinată realizării lucrărilor rămase de executat la acest proiect. Motivația: toate cele trei oferte sunt neconforme, oferta tehnică a agenţilor economici respectivi fiind necorespunzătoare.

 

 

 

Ieri, 07.01.2014, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem durabil de management al deşeurilor la standarde europene în judeţul Maramureş, prin îmbunătăţirea serviciilor şi reducerea numărului de depozite neconforme din judeţ, în conformitate cu practicile şi politicile Uniunii Europene şi în contextul Axei prioritare 2 din Programul Operaţional Sectorial „Mediu”. Sistemul de management al deşeurilor va îmbunătăţi calitatea mediului şi condiţiile de viaţă ale locuitorilor din judeţul Maramureş.

Azi, în prezenţa Secretarului de Stat din Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, în clădirea fostului Centru de Sănătate din Şomcuta Mare, s-a deschis o secţie de interne aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Centrul de sănătate, închis în urmă cu câţiva ani, a fost reabilitat şi mobilat, urmând ca aici să îşi desfăşoare activitatea personal medical calificat şi competent care va deservi populaţia din Şomcuta Mare şi din comunele învecinate.  „Aceasta este o poveste frumoasă începută în vara acestui an. Deocamdată aici avem un salon cu două paturi pentru spitalizare de zi şi pregătim saloane pentru spitalizare continuă. De la 1 ianuarie 2014 vom ave aşi un cabinet pentru boli de nutriţie şi diabet.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a susţinut azi o conferinţă de presă, principalul subiect de discuţie fiind legat restituirea corecţiei financiare aplicate în cadrul proiectului Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Restituirea vine în urma unei soluţii favorabile la acţiunea în contencios administrativ. Valoarea totală a corecţiei este de 16.102.844,10 lei respectiv 25% din valoarea contractului de proiectare şi lucrări. Creanță bugetară stabilită la data încheierii Notei de Constatare este de 5.077.865,55 lei, diferenţa de 11.024.978,55 lei urmând a fi reţinută din următoarele cereri de rambursare în care sunt decontate cheltuieli aferente contractului în cauză. 

„În calitate de preşedinţi ai consiliilor judeţene, fiecare din noi avem numeroase întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu investitori români şi străini, cu primari ai oraşelor şi comunelor noastre. Una din temele care revine perpetuu în cadrul acestor întâlniri este cea a finalizării Autostrăzii Transilvania, cu atât mai mult cu cât DN 1 - Bucureşti-Cluj-Borş - este una din arterele de circulaţie naţională cu cel mai intens trafic. Acesta este principalul motiv pentru care am decis ca, împreună să ne adresăm premierului şi ministrului Dan Şova. De altfel, între preşedinţii consiliilor judeţene din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest s-a stabilit o colaborare foarte bună, unul din exemple fiind cel de săptămâna trecută când am stabilit un alt proiect comun pentru reabilitarea reţelei de drumuri din nord-vestul ţării.” – afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. 

 

Azi, la Complexul „Turist” din Şuior a avut loc Consiliul pentru Dezvoltare Regională Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, eveniment la care au participat preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene din această regiune, dar şi primari de municipii din nordul Transilvaniei. Marcel Boloş – directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest a ţinut să precizeze că subiectele discutate au vizat, pe de-o parte proiecte care privesc regiunea, pe de altă parte proiecte care privesc exclusiv Maramureşul. Bugetul alocat pe regiune în perioada 2007-2013 este de 488 milioane euro, gradul de absorbţie pe regiune fiind de 42,41%, Regiunea de Nord-Vest fiind pe primul loc la nivelul de absorbţie.