Sunteți aici: Comunicate de presăServiciu de Turism şi Promovare a Judeţului la Consiliul Judeţean Maramureş

Serviciu de Turism şi Promovare a Judeţului la Consiliul Judeţean Maramureş

Decizia Consiliului Judeţean Maramureş de a trece Serviciul Maramureş Infoturism în aparatul propriu a stârnit ample discuţii, pe diverse paliere ale spaţiului public: de la cel politic, până la cel mediatic, de la luări de atitudine publică, până la victimizări. Pentru buna înţelegere a demersului Consiliului Judeţean Maramureş şi pentru corecta informare a publicului, se impun câteva precizări. 

În niciun caz nu este vorba de desfiinţarea Serviciului Maramureş Infoturism, ci doar de trecerea sa în structura noului Serviciu de Turism şi Promovare a Judeţului.

În conformitate cu noua organigramă, aprobată în şedinţa Consiliului Judeţean Maramureş din 27 august 2014, în structura de personal a serviciului sunt prevăzute 9 posturi. Din cadrul acestui serviciu vor face parte Biroul de Turism, unde sunt prevăzute 5 posturi, Compartimentul de Promovare al Judeţului, cu 2 posturi şi Compartimentul „Salvamont” – 2 posturi.

Oamenii care au lucrat în Serviciul MaramureşInfoTurism nu îşi pierd locul de muncă şi nici nu li se schimbă obiectul de activitate sau atribuţiile specifice, ci doar vor trece – pe funcţii echivalente - în cadrul Biroului de Turism.

Deoarece Consiliul Judeţean Maramureş doreşte dezvoltarea şi diversificarea segmentului de promovare a judeţului, tocmai de aceea s-a înfiinţat - în cadrul aparatului propriu - această structură mai amplă. Biroul de Turism, împreună cu Compartimentul de Promovare a judeţului – ambele făcând parte din Serviciul de Turism şi Promovare a Judeţului - sunt cele care se vor ocupa exclusiv de oferirea de informaţii şi materiale de promovare, de reprezentarea judeţului la târguri de turism şi conferinţe internaţionale, de consilierea şi ghidarea turiştilor şi ziariştilor de la publicaţiile internaţionale.

Biroul de presă