Sunteți aici: Comunicate de presăPreşedintele CJ Maramureş doreşte o bună colaborare cu Instituţia Prefectului în vederea continuării proiectelor judeţului

Preşedintele CJ Maramureş doreşte o bună colaborare cu Instituţia Prefectului în vederea continuării proiectelor judeţului

Marţi, 1 august 2017, cu începere de la ora 11.30, în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ a avut loc învestirea lui Vasile Moldovan în funcţia de prefect al judeţului, în timp ce Alexandru Cosma a fost învestit în demnitatea de subprefect. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureşului şi Sătmarului, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Dan Chirică, coordonator al instituţiilor prefectului, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, parlamentari ai judeţului Maramureş, primari, directori ai instituţiilor deconcentrate, reprezentanţi ai MAI. Ceremonia de învestire a fost prezidată de secretarul de stat Mihai Dan Chirică, care a dat citire ordinelor Guvernului României, semnate de premierul Mihai Tudose, prin care au încetat numirile fostului prefect, Sebastian Lupuţ şi a fostului subprefect, Gavriş Ardelean şi au fost numiţi în aceste demnităţi temporare Vasile Moldovan, respectiv Alexandru Cosma. Conform procedurii, noul prefect şi noul subprefect au depus jurământul de credinţă.

Secretarul de stat Mihai Dan Chirică a mulţumit, în numele Ministerului Afacerilor Externe, fostului prefect şi fostului subprefect pentru activitatea depusă în acest ultim an, dorindu-le mult succes în activitatea viitoare. Totodată, a arătat că apreciază prezenţa în sală a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, deoarece consideră că între Instituţia Prefectului şi Instituţia Consiliului Judeţean trebuie să existe o colaborare foarte strânsă.

Invitat la cuvânt, preşedintele CJ Maramureş i-a felicitat pe noul prefect Vasile Moldovan şi pe noul subprefect Alexandru Cosma pentru demnităţile care le-au fost conferite de Guvernul României. ”Guvernul îi învesteşte cu încrederea că, împreună cu secretarii de stat şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean vor putea conduce destinele judeţului Maramureş. Am avut în ultimii cinci ani de zile, de când sunt membru în executivul Consiliului Judeţean Maramureş, o colaborare foarte bună cu întreaga Instituţie a Prefectului şi am demarat foarte multe proiecte comune care trebuie continuate. Consider că doar munca în echipă poate să rezolve problemele care trenează în judeţul nostru de 27 de ani, iar munca prefectului Vasile Moldovan şi a subprefectului Alexandru Cosma începe într-un moment extrem de important pentru judeţ. În această perioadă a fost adoptat, de către Guvernul României, Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), program care înseamnă alocarea a peste 700 de milioane de lei judeţului Maramureş în vederea rezolvării problemelor pe care le au comunităţile locale. Fie că vorbim de reabilitări de şcoli, de creşe sau grădiniţe, de extinderi sau înfiinţări de noi reţele de canalizare şi apă, reabilitări şi asfaltări de drumuri comunale sau, chiar mai important, de proiecte judeţene, toate acestea trebuie făcute de către autorităţile locale care au nevoie de asistenţa noastră, a celor două instituţii, Instituţia Prefectului şi Instituţia Consiliului Judeţean Maramureş. Avem obligaţia de a fi alături de primari, de angajaţii primăriilor, pentru ca aceste proiecte să fie depuse corect iar banii să ajungă efectiv în judeţ”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. La final, şeful administraţiei judeţene a dorit să precizeze că a avut o colaborare foarte bună cu toţi prefecţii cu care a lucrat în ultimii cinci ani de zile, iar aici a făcut referire la Sorin Rednic, la Anton Rohian şi la Sebastian Lupuţ, arătând că îşi doreşte o colaborare cel puţin la fel de bună cu noul prefect al judeţului Maramureş, Vasile Moldovan.

Au luat apoi, cuvântul, fostul prefect al judeţului, Sebastian Lupuţ, actualul prefect, Vasile Moldovan, noul subprefect, Alexandru Cosma, dar şi Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş