Sunteți aici: Comunicate de presăDezbaterea privind „Planul de Investiții pentru Europa și Viitorul UE”

Dezbaterea privind „Planul de Investiții pentru Europa și Viitorul UE”

În data de 15 iunie 2017 a avut loc dezbaterea privind „Planul de Investiții pentru Europa și Viitorul UE”. Această dezbatere a fost organizată de Fundația CDIMM Maramureș - structura gazdă a Centrului Europe Direct Maramureș, la Hotel Mara Baia Mare, Sala Onyx, ora 11.00.

Evenimentul a fost derulat în cooperare cu Consiliul Județean Maramureș, în cadrul Proiectului „InvestNV - Oportunități europene pentru Regiunea de Nord - Vest”, implementat de Fundația CDIMM Maramureș, prin Centrul Europe Direct Maramureș, în perioada 01 ianuarie – 31 iulie 2017.

Moderatorul dezbaterii a fost Ovidiu NAHOI - redactor șef, RFI România, iar interlocutorii invitați la dialog au fost specialiști în afaceri europene și beneficiari de fonduri UE:
  • Dragoș DRUMEN – consilier economic, Reprezentanța Comisiei Europene în România;
  • Dr. Mircea Teodor MANIU - conferențiar universitar, prodecan Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca;
  • Monica MUREȘAN – secretar general Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, coord. Centrul Europe Direct Bistrița;
  • Sorin POP - coordonator proiect GREENTOP, Indeco Soft SRL - Beneficiar finanțare Orizont 2020;
  • Dr. ing. Radu BIG - director executiv Fundația CDIMM Maramureș – structură gazdă a Centrului Europe Direct Maramureș.

Pe parcursul a 2 ore de dezbatere s-a vorbit despre: Planul de Investiții pentru Europa (beneficii, realizări), provocările utilizării fondurilor europene, rolul României în construcția europeană la 10 ani de la aderare, viitorul UE.

Premierea proiectelor câștigătoare înscrise în Concursul de fotografie „InvestNV – Proiecte europene în Regiunea de NV” a avut loc în partea a doua a evenimentului. Au fost acordate premii pentru fiecare dintre Secțiunile „Dezvoltare Locală” și „Dezvoltare Afaceri”, la Categoriile „Facebook” și „Public” (al Forumului Regional InvestNV – Baia Mare, 30 mai 2017).

Consiliul Județean Maramureș a obţinut: Premiu Special pentru proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” şi Mențiune pentru proiectul Reabilitarea Spitalului judeţean de urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.