Sunteți aici: Agenda președinteluiMesajeMesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș ocazionat de Ziua Mondială a Educației

Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș ocazionat de Ziua Mondială a Educației

05 Octombrie 2017
Actul educațional presupune multă implicare, perseverență și dăruire. Fiecare dintre noi, poartă amprenta dascălilor care și-au adus aportul în educația noastră. Asemenea unor diamante neșlefuite am ajuns pe mâna educatorilor, învățătorilor și a profesorilor, care prin filtrul actului didactic și al talentului lor, ne-au modelat și ne-au format caracterele.

Fiecare dintre noi avem în minte imaginea dascălului de la catedră, care de cele mai multe ori ne-a fost model în viață. Prin vocația lor, sârguința și răbdarea de care, adesea au dat dovadă, au contribuit enorm la formarea culturii și valorilor societății românești, iar aceste lucruri nu trebuie să se piardă. Trebuie să ne salvăm prin educație. Să ne implicăm și să susținem actul educațional.

Astăzi, mai mult decât oricând, mă înclin cu respect în fața dumneavoastră, a celor care zidiți cu atâta grijă temelia acestei societăți. Cu prilejul acestei zile dedicate educației, vă transmit întreaga apreciere pentru eforturile pe care le depuneți în fiecare zi, pentru faptul că luptați continuu pentru dezvoltarea copiilor noștri și implicit a acestei societăți și nu în ultimul rând pentru faptul că de multe ori supliniți locul părinților.

La mulți ani!

Gabriel Valer Zetea
Președinte al Consiliului Județean Maramureș