Sunteți aici: Agenda președinteluiMesajeMesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației: “Sărut mâna, domnilor profesori!”

Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației: “Sărut mâna, domnilor profesori!”

05 Octombrie 2016
Ziua Mondială a Educației este ziua în care ne plecăm fruntea, cu respect și iubire, în fața celor care ne-au educat și ne-au învățat, în fața celor care, cu dragoste și răbdare s-au ocupat de fiecare dintre noi, încă de la primii pași pe care i-am făcut în viață, până la finalul formării noastre profesionale, ca oameni și ca profesioniști.

Dascălii sunt cei cărora le datorăm tot ceea ce suntem azi, fiindcă ei au fost, pentru noi, un altfel de părinți. De câte ori îmi amintesc de dascălii care au avut nemărginită răbdare în a-mi explica tainele fiecărei materii, de cei care m-au făcut să aleg drumul pe care l-am urmat în anii de liceu și facultate, iar apoi în cariera mea profesională, în minte în vin următoarele cuvinte: ”Sărut mâna, domnilor profesori!”.

Azi și în fiecare zi ar trebui să mulțumim dascălilor pentru ceea ce sunt, pentru tot ce au făcut pentru noi, iar acum să ne plecăm în fața lor, mulțumindu-le pentru ceea ce fac pentru copiii noștri.

Meritul dascălilor în formarea culturii, valorilor și moralei unei societăți este indiscutabil. Educația este cea care stă la baza evoluției pozitive a unui stat, este cel mai important factor al formării noastre ca oameni.

Consider că fiecare zi ar trebui să reprezinte un moment în care să ne cinstim și să ne respectăm dascălii, actul de educare fiind considerat o profesie care implică, pe lângă nenumărate cunoștințe, și foarte multă dăruire și iubire.

De Ziua Mondială a Educației, primiți cele mai sicere urări de fericire și gândurile mele bune pentru tot ceea ce reprezentați pentru societatea noastră!

La mulți ani, stimați dascăli! Sărut mâna, domnilor profesori!

Gabriel Valer Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș