Sunteți aici: Agenda președinteluiMesajeMesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, de Ziua Eroilor

Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, de Ziua Eroilor

25 Mai 2017
Astăzi, o zi cu mare însemnătate pentru creștini, îi omagiem pe eroii neamului, îi comemorăm pe cei care s-au jertfit pe câmpul de luptă și în lagărele războiului pentru ca noi să fim un popor liber.

Aduc un pios omagiu tuturor celor care au luptat în cele două războaie mondiale, tuturor militarilor români și maramureșeni care au plătit cel mai scump tribut pentru liberatea noastră: viața lor! Comemorarea eroilor a devenit o zi de importanță națională, iar azi depunem jerbe de flori la mormintele celor care au pierit pentru țara lor, eroi cunoscuți sau necunoscuți, aprinzând o lumânare în semn de adânc respect.

Azi, de Ziua Înălțării la Ceruri a Mântuitorului Isus Hristos, celebrăm Ziua Eroilor. Este o sărbătoare în care ne închinăm frunțile cu pioșenie și păstrăm un moment de reculegere pentru toți eroii care, de-a lungul veacurilor, și-au lăsat viața pe câmpurile de luptă pentru ca idealul nostru, libertatea și reîntregirea neamului să devină realitate. Acestora le datorăm existenta noastră, iar această zi este un moment de aducere aminte a tuturor celor care, pentru o cauză dragă, au ieșit în luptă încrederea că noi, cei care venim în urma lor, vom trăi în pace și într-o țară liberă. Glorie veșnică eroilor martiri!

Adresez întreaga recunoștință veteranilor de război, asigurându-i de întregul meu respect și apreciere. Celor care azi sunt încă aici și își amintesc ororile războiului le doresc viață lungă, sănătate și numai bucurii alături de cei dragi.

Și pentru că azi este și o sărbătoare creștină, Înălțarea Domnului, vă spun: Hristos s-a Înălțat!

Gabriel Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș