Sunteți aici: Agenda președinteluiMesajeMesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

30 Septembrie 2016
Ziua de 1 octombrie, desemnată în anul 1990 ca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este o zi specială pentru fiecare dintre noi.

Începând cu 1 octombrie 1998, această zi este celebrată și în România. Cei mai în vârstă celebrează această zi dedicată lor, iar noi, cei mai tineri, ne bucurăm să ne avem încă aproape părinții și bunicii. Pensionarii de azi sunt cei care, zeci de ani, și-au făcut datoria morală și profesională față de țară, sunt cei care ne-au crescut în spiritul moralității și al legii, cei care ne-au încurajat și s-au sacrificat pe ei, pentru ca noi să ajungem unde suntem astăzi. Nu sunt rare cazurile în care viața vârstnicilor este analizată în discursuri politice, discursuri care, din păcate, nu ajută cu nimic pensionarii. Trebuie să găsim soluții pentru a îmbunătăți viața acestor oameni care și-au lăsat deoparte propriile nevoi pentru a le pune pe ale noastre în prim-plan. Avem datoria morală de a identifica soluțiile cele mai eficiente care să ducă la protecția persoanelor vârstnice.

În această zi importantă, când îi aniversăm pe cei mai iubiți părinți și bunici, doresc să transmit cele mai sincere sentimente de prețuire și respect față de fiecare vârstnic al Maramureșului.

La cât mai mulți ani frumoși și lini!

Gabriel Valer Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș