Sunteți aici: Agenda președinteluiMesaje


Încheiem un an plin de realizări dar și cu câteva neîmpliniri. Am muncit și ne-am străduit să contribuim la prosperitatea generală a maramureșenilor, administrând cu responsabilitate treburile obștei. Ne-am propus și am reușit să fim mai aproape de oameni, să le aflam nevoile și aspirațiile, contribuind la progresul și dezvoltarea comunităților locale. Am reușit să promovam județul și oamenii săi minunați, ducând în țară și peste hotare valorile tradiționale care ne definesc identitatea și cultura. Suntem o voce puternică și respectată, iar Maramureșul devine tot mai mult, un punct de referință și o destinație cunoscută și apreciată în comunitatea europeană.

Am primit cu profundă durere vestea trecerii în neființă a savantului și academicianului Ionel Valentin Vlad, președinte al Academiei Române și Cetățean de Onoare al Județului Maramureș. Ca descendent al familiilor nobiliare Vlad de Săliște și Timiș de Borșa, originile sale au fost sunt strâns legate de Maramureș și de maramureșeni.

Sărbătoarea Crăciunului este un prilej de bucurie pentru toți creștinii, un moment de odihnă binemeritat după un an de muncă și sacrificii. Adunați în jurul bradului tradițional, ne reamintim de membrii familiei, prieteni, colegi și cunoscuți, cu multă afecțiune și înțelegere. Ne propunem să fim mai buni și mai afectuoși cu semenii noștri, în spiritul toleranței care trebuie să ne guverneze viața. Ascultând colindele despre nașterea pruncului Isus Hristos, ne gândim și la cei aflați departe, la părinții și copiii noștri, la toți cei dragi pe care i-am dori în jurul meselor pline cu bunătăți tradiționale.

Am aflat cu profund regret și tristețe despre trecerea în neființă a fostului Suveran, Maiestatea Sa, Mihai I al României. Odată cu dispariția Sa, poporul român își pierde o parte a identității sale ca națiune, reperul de moralitate care a contribuit decisiv în derularea evenimentelor care ne-au marcat istoria recentă. Maiestatea Sa și Casa Regală a României au contribuit în mod decisiv la parcursul noastru post-decembrist, fostul Suveran garantând cu integritatea Sa în momentele în care băteam la porțile Europei Unite.

Ziua de 1 Decembrie constituie pentru românii de pretutindeni un prilej de mândrie și atașament față de valorile care ne definesc ca națiune modernă. După un parcurs istoric remarcabil, timp în care au fost vremelnic ocupați și subjugați de imperii străine, românii din Transilvania au decis să-și ia soarta în mâini, iar voința a milioane de suflete era clar și puternic exprimată de cei o sută de mii de oameni prezenți în anul 1918 la Adunarea Națională de la Alba Iulia.

Datorită realizărilor sale, Armata Română reprezintă unul dintre pilonii acestei națiuni, pilon care a susținut România în cele mai grele momente ale sale.

Actul educațional presupune multă implicare, perseverență și dăruire. Fiecare dintre noi, poartă amprenta dascălilor care și-au adus aportul în educația noastră. Asemenea unor diamante neșlefuite am ajuns pe mâna educatorilor, învățătorilor și a profesorilor, care prin filtrul actului didactic și al talentului lor, ne-au modelat și ne-au format caracterele.

Am aflat cu mare tristeţe vestea că Lascăr Pană, o stea a handbalului băimărean ne-a părăsit duminică, 17 septembrie, plecând spre cele veşnice. Lascăr Pană, fondatorul HC Minaur a ieşit din teren prea devreme, la numai trei zile după ce împlinise venerabila vârstă de 83 de ani.

An de an, în 13 septembrie sărbătorim Ziua Pompierilor, a celor care, fără nicio ezitare, luptă cu flăcările și cu natura dezlănțuită pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor. Acestor eroi al căror nume rămâne necunoscut în cele mai multe cazuri, acestor oameni extraordinari care își pun în pericol viața în atât de multe situații pentru a salva viața și bunurile semenilor lor, tuturor celor care poartă cu mândrie și onoare haina de pompier, astăzi le transmit, din adâncul sufletului, un sincer și călduros ”La Mulți Ani!”.

Prima zi de școală aduce, deopotrivă, emoții pentru elevi, părinți și cadre didactice. Cu toții se află la un nou început de drum, când redeschid o filă albă a caietului care urmează să fie scris pe parcursul întregului an. Luna septembrie și primul clopoțel reprezintă, pentru noi toți, bucurie, speranțe și vise, iar elevilor le dă ocazia de a fi mai performanți în anul școlar care debutează azi, 11 septembrie 2017.