Sunteți aici: ActivitateOportunitati de finantarePropuneri de proiecteCerere de propuneri de proiecte 2017, programul COSME, „Erasmus pentru tinerii antreprenori” - proiect pilot

Cerere de propuneri de proiecte 2017, programul COSME, „Erasmus pentru tinerii antreprenori” - proiect pilot

Direcția generală „Piața internă, Antreprenoriat şi IMM-uri” din cadrul Comisiei Europene a deschis o nouă cerere de propuneri de proiecte 2017 în cadrul programului COSME 2014-2020 (Programul pentru competitivitatea întreprinderilor şi IMM-urilor), componenta „Erasmus pentru tinerii antreprenori”.

Scop: Prezenta cerere de propuneri pune în aplicare implementarea proiectului-pilot, „ALECO” (Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities) inițiat de Parlamentul European cu privire la deschiderea geografică a actualului program "Erasmus pentru tinerii antreprenori" (EYE). Scopul său este de a încuraja în continuare transferul transfrontalier de cunoștințe și experiență, cultura antreprenorială și antreprenoriatul.

Cererea vizează un proiect pilot care să permită transferul de cunoștințe şi experiențe în afara UE. Sunt avute în vedere programe de mobilitate cu SUA, Israel şi 3 state asiatice, respectiv Singapore, Taiwan şi Coreea de Sud.

Obiectivul general: este de a sprijini noi antreprenori europeni sau pe cei aspiranţi în faza crucială de debut, desfășurare și creștere a afacerilor lor prin colaborarea cu un antreprenor cu experienţă dintr-o ţară din afara Uniunii Europene.

Bugetul total al cererii: 750.000 €

Data limită pentru depunerea propunerilor: 30 august 2017, ora 17.00 la Bruxelles

Detalii se află în anexă.

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, e-mail: spp-ddip@maramures.ro, maria.bara@maramures.ro.