Sunteți aici: ActivitateNoutatiPrezență inedită la Zilele Regio 2017

Prezență inedită la Zilele Regio 2017

21 Septembrie 2017
Ediția acestui an a Zilelor Regio s-a bucurat de o prezență de excepție.

Evenimentul a avut loc în perioada 18-19.09.201, Centrul de Cultură Urbană Casino Cluj-Napoc. Lideri ai Parlamentului European, reprezentanţi ai Direcţiilor Generale ale Uniunii Europene, ai ministerelor româneşti, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor româneşti şi străine implicate în dezvoltarea regională şi urbană au dezbătut la Cluj-Napoca modul în care proiectele de investiţii finanţate prin REGIO construiesc inteligent prosperitate la nivelul comunităţii regionale şi al comunităţilor locale.

Consiliul Judeţean Maramureş a fost prezent la acest eveniment prin aparatul de specialitate, Direcția de Dezvoltare şi Implementare Proiecte. Conferinţa “Smart Regional Development”, organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în 18 septembrie 2017, a adunat cei mai relevanţi vorbitori de la nivel european şi naţional pe teme precum dezvoltarea regională, mobilitate, conectivitate, proiecte green şi smart. Evenimentele au fost co-organizate împreună cu Comisia Europeană, Comisia de Dezvoltare Regională a Parlamentului European, Reprezentanţa Comisiei Europene, Primăria Cluj-Napoca.

Data de 19 septembrie a fost rezervată întâlnirii oficiale de la Instituţia Prefectului Cluj, la care au participat și Corina Creţu – Comisar european pentru politica regională, Rovana Plumb – Ministru delegat pentru fonduri europene și primarul Municipiului Cluj - Napoca, Emil Boc, dar și reprezentanți ai Parlamentului European. Delegația Parlamentului European a fost formată din Viorica Dăncilă, europarlamentar, membru în Comisia REGI S&D, alături de eurodeputatul Constanze Krehl, coordonatorul Grupului Socialiștilor în Comisia REGI din Parlamentul European, europarlamentarul german Kerstin Westphal, membră în Comisia REGI și Rasa Rudzkyte, (Lituania), administrator în cadrul secretariatului REGI S&D.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures