Sunteți aici: ActivitateNoutatiMuzeografi băimăreni la Festivalul de Reconstituire Istorică, “Times & Epochs. The Gathering”, (Moscova, 05-12 iunie 2017)

Muzeografi băimăreni la Festivalul de Reconstituire Istorică, “Times & Epochs. The Gathering”, (Moscova, 05-12 iunie 2017)

15 Iunie 2017
În perioada 5-12 iunie 2017, la Moscova, Asociația «GBU Moskovskie yarmarki», cu suportul Guvernului din Moscova și al Departamentului de Servicii și Comerț din Moscova, a organizat festivalul de reconstituire istorică ”Times&Epochs. The Gathering”. Acesta a fost cea mai mare întrunire a pasionaţilor de istorie din toată lumea, fiind reprezentate 12 perioade istorice - de la antichitate până la Al Doilea Război Mondial. A fost o desfăşurare de forţe impresionantă - 6 mii de participanţi din 22 de state.

Din România au participat 68 de persoane - toţi membri ai unor asociaţii de reconstituire istorică, mulți dintre ei muzeografi specializați pe diferite perioade istorice. Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a fost reprezentat de dr. Sorana Ardeleanu și dr. Marius Ardeleanu, muzeografi în cadrul instituției băimărene. Aceștia au susținut comunicări pe teme istorice prin prezentare de ateliere, piese de vestimentație civilă și militară, replici ale unor piese arheologice.

Manifestările au avut ca scop apropierea și consolidarea relațiilor culturale internaționale dintre Federația Rusă și alte țări, dezvoltarea turismului istoric în Rusia, precum și reprezentarea României în aceste demersuri. Cu această ocazie au fost vizitate și unele obiective muzeale: Muzeul de Istorie Naturală “Grigore Antipa” București și Muzeul Național de Istorie din Moscova, prilej cu care au putut fi cunoscute colecțiile deosebite deținute în patrimoniul muzeal al acestora, multe dintre ele de o valoare excepțională.

Sursa: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș