Sunteți aici: ActivitateNoutatiMărțișor în satul de pe deal

Mărțișor în satul de pe deal

27 Februarie 2017
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare marchează începutul primăverii printr-o serie de activități dedicate copiilor, derulate sub genericul „Mărțișor în satul de pe deal”.

Astfel, în data de 28 februarie, începând cu ora 13:00, elevi ai Școlii Gimnaziale Petófi Sándor Coltău, alături de cei ai Școlii Gimnaziale Vasile Alecsandri Baia Mare îl vor omagia pe Ion Creangă, sfătosul bunic din Humulești. Având în vedere faptul că pe 1 martie se împlinesc 180 de ani de la nașterea sa, copiii vor marca acest moment în cadrul acțiunii „Ion Creangă, cel mai frumos mărțișor”. Care se va desfășura în Muzeul Satului din Baia Mare.

Totodată, pe 1 martie, începând cu ora 10:00, sub genericul „Atelier de mărțișoare și povești”, copilașii de la Grădinița Maya din Baia Mare vor confecționa mărțișoare și vor asculta povești despre semnificația mărțișorului, dar și despre personajele din legendele românești. Astfel, alături de învățători, profesori, dar și de personalul Muzeului Satului, copiii vor fi atrași în atmosfera satului tradițional de altădată.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș