Sunteți aici: ActivitateNoutatiMare sărbătoare la Muzeul Satului din Baia Mare

Mare sărbătoare la Muzeul Satului din Baia Mare

24 Aprilie 2017
Un muzeu plin de viață, culoare, sărbătoare și cu multe anotimpuri, a fost ieri, 23 aprilie 2017, Muzeul Satului din Baia Mare.

Începând cu primele zile ale săptămânii, întregul colectiv al muzeului a pregătit până și cele mai mici detalii care au înfrumusețat imaginea satului arhaic maramureșean din cadrul Muzeului de Etnografie și Artă Populară, cu ocazia Hramului Bisericii monument Sf. Mare Mucenic Gheorghe și a deschiderii oficiale a sezonului de vizitare în muzeu.

Astfel, începând cu ora 10 Muzeul Satului din Baia Mare a fost gazda unei serii de manifestări care au atras un număr mare de participanți, în ciuda vremii capricioase. Credincioșii au asistat la Sfânta Liturghie care a fost săvârșită de Părintele Arhimandrit dr. Emanuil Rus de la Mănăstirea Bixad, după care a avut loc deschiderea oficială. Aceasta s-a bucurat de prezența reprezentanților Consiliului Județean Maramureș, consilierii județeni Cornel Varga și Cristian Anghel, precum și a viceprimarului comunei Recea, Valer Mădăras, dar și a directorului de Cămin Cultural, Rodica Băbuț. Evenimentele au continuat, apoi, cu vernisarea expoziției „Plugul-de la aratrum-ul roman, la unealta comuna din zilele noastre” și prezentarea colecției de pluguri a muzeului, avându-l ca și comisar de expoziție pe șeful de secție, dr. Ilie Gherheș.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Școlii Populare de Artă Liviu Borlan, Ansamblul Mocirița, Ansamblul Cununița Săsarului, Ansamblul Flori din Lăpușel și Ansamblul Florile Chioarului. De asemenea, a avut loc și un târg de meșteri populari. De la ora 15 iubitorii de carte au participat la inaugurarea proiectului „Carul cu cărți”, care a avut loc într-un cadru inedit, șura Valea Vinului. Evenimentul a atras atât presa locală, cât și televiziuni naționale, care au promovat seria manifestărilor prilejuite de acesta.

Pe tot parcursul zilei oaspeții au putut degusta bucate tradiționale într-un cadru natural pitoresc oferit de Muzeul Satului.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș