Sunteți aici: ActivitateNoutatiElevii de la Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, preocupați de administrația județeană

Elevii de la Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, preocupați de administrația județeană

28 Martie 2017
Elevi ai Colegiului Tehnic „C.D. Nenițescu” Baia Mare au vizitat astăzi, 28 martie 2017, sediul Consiliului Județean Maramureș.

Un grup de elevi din clasele IX-XII, însoțiți de profesorii Adela Nechita, Ramona Buhai, Eugenia Pupița, Manuela Codre, Iulia Hojda, Ciprian Morar și Nicoleta Chendea s-au așezat la masa rotundă din Sala de Ședințe a Consiliului Județean, alături de reprezentanți ai administrației județene pentru a descoperi modul de organizare și funcționare a acestei instituții. Oaspeților le-au fost oferite informații atât despre componența și structura Consiliului Județean Maramureș, cât și despre strategia de dezvoltare a județului. Tinerii s-au arătat interesați de partea economică, de proiectele implementate de Consiliul Județean, de infrastructura județului, turism, dar și despre posibilitățile de a face carieră în administrația publică.

Această vizită a fost realizată în cadrul proiectului „Să ne cunoaștem orașul”. Acțiunea a fost demarată de Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu” din Baia Mare, în cadrul programului „Școala Altfel” și își propune efectuarea unor vizite de lucru la o serie de instituții publice din Baia Mare.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt lărgirea orizontului de cunoaștere și înțelegere a vieții sociale, politice și culturale din Baia Mare, întărirea colaborării instituționale dintre școală și alte entități funcționale, dar și conștientizarea elevilor asupra rolului și importanței existenței și funcționării acestor instituții. Totodată, formarea unei imagini veridice asupra felului în care sunt organizate și își desfășoară activitatea aceste instituții, poate oferi prilejul de a alege în perspectivă un astfel de traseu profesional și de carieră.

Informațiile obținute în cadrul acestor vizite vor fi concentrate în prezentări Power Point și susținute în anumite sesiuni de comunicare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș