Sunteți aici: ActivitateNoutatiActivități desfășurate la Biblioteca Județeană Petre Dulfu în perioada 20 - 24 februarie 2017

Activități desfășurate la Biblioteca Județeană Petre Dulfu în perioada 20 - 24 februarie 2017

20 Februarie 2017
Luni, 20 februarie

ora 16, Salonul Artelor

Asociaţia Young Roma Maramureş vă invită să participaţi la un eveniment dedicat „Zilei Dezrobirii Rromilor în Principatele Române” (1856).

Evenimentul va consta într-o serie de acţiuni, după cum urmează:

Prezentare pe tema „Dezrobirii Rromilor în Principatele Române ”, susţinută de președintele organizaţiei Vlad Bardai. Cuvânt din partea reprezentantului Serviciului Public de Asistenţă Socială Baia Mare.

Deschiderea expoziţiei de fotografii de arhivă şi facsimile din perioada robiei rromilor. Discuții cu privire la perioada sclaviei rromilor. Acțiune moderată de către drd. Simona Toroţcoi și Vlad Bardai, preşedintele Asociaţiei Young Roma Maramureş. Expoziţia va fi deschisă doar pe parcursul evenimentului.

Proiecţia filmului documentar „Sclavia Romilor. Lungul drum către libertate”, primul film documentar tip docudramă despre robia rromilor, realizat de Centrul Naţional de Cultură a Rromilor Romano Kher. Discuții interactive bazate pe întâmplările petrecute în film, moderate de către drd. Simona Toroţcoi.


Miercuri, 22 februarie

ora 17, Salonul Artelor

Team for Youth Association vă invită să luaţi parte la o prezentare interactivă a Spaniei, țara de proveniență a lui Rafael Cano, voluntar găzduit în cadrul proiectului „Life Skills for Rural Education”, un Serviciu European de Voluntariat, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus.

Cu această ocazie, veți avea posibilitatea să descoperiți diferențele dintre flamenco și sevillana, limbile și dialectele vorbite pe teritoriul Spaniei, obiective turistice din Andalucia și să gustați preparate tradiționale. Intrarea este liberă.


Vineri, 24 februarie

ora 14, Salonul Artelor

Va avea loc deschiderea târgului „Mărţişor cu dor”, ediţia a IX-a, 2017, organizat de ceramista Ileana Danci-Horoba.

Artiști din Sibiu, Oradea și Baia Mare vă vor încânta cu originalitatea și creativitatea lor. Mărțișorul va fi și de această dată la loc de cinste, însă în târg veți putea găsi și alte obiecte care pot fi dăruite celor dragi, cu ocazia zilei de 8 Martie. Tradiția merge mai departe.

Cităm de pe pagina de Facebook a organizatorilor: “Un moment important pentru noi în care vrem să mulțumim în mod special tuturor colaboratorilor și oamenilor minunați care în cei nouă ani ne-au fost alături. Începem cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” care ne-a găzduit de la prima ediție și până acum. Mulțumim artiștilor care de-a lungul celor nouă ediții au participat la eveniment și i-au conferit astfel valoare și nu în ultimul rând, mulțumim publicului care ne-a fost alături și ne-a încurajat. Pregătim o ediție foarte frumoasă, creativă și cu mult suflet. Vă așteptăm cu mare drag! ”

ora 16:30, Sala de conferinţe

Va avea loc seminarul „Sănătate pentru copiii noştri, dinainte de concepţie şi până la maturitatea deplină”, susţinut de dr. Alina Stoicovici (Oradea), medic specializat în homeopatie, medicină alternativă şi naturistă.

Teme de discuţie din cadrul seminarului: Concepţie şi sarcină, Alăptarea, Creşterea armonioasă a copilului, Imunoprofilaxie şi vaccinări, Intrarea în colectivitate, Febra bună sau rea?, Cum tratăm răcelile, Pofta de mâncare, Parazitozele, Accidentările cotidiene.