Sunteți aici: ActivitateNoutati

Și de această dată prezența la Târgul de Turism al României - ediția de toamnă, a Județului Maramureș a fost una spectaculoasă.

Principalul punct de atracție, cel mai colorat, interactiv și ritmat, standul Maramureșului atras numeroși vizitatori fascinați de atelierele de meșteșuguri populare oferite de Maria Zapca și Daniel Leș.
Luni, 20 noiembrie

ora 17, Salonul Artelor

Va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură de grup „Anuala Artelor” 2017. Expoziţia conţine lucrări de: pictură, fotografie, sculptură, artă decorativă. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici - Sucursala Baia Mare în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.

Cea de-a treia zi a Târgului de Turism al României, ediția de toamnă, a atras la standul județului Maramureș artiști și reprezentanți ai Guvernului României, care au promovat prin viu grai acest spațiu încărcat de culturalitate, spiritualitate și tradiție, care atrage an de an numeroși turiști.
Luni, 6 noiembrie

ora 17, Salonul Artelor

Va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Salonul de toamnă” al membrilor Asociaţiei Artiştilor Plastici „Alexandru Şainelic”, organizat în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş. Expoziţia conţine lucrări de: pictură, sculptură, ceramică, gravură pe sticlă, lucrări metalice, artizanat.
Cea de-a VII-a ediție a Festivalului concurs de romanțe „Poveste de Toamnă” se va desfășura în perioada 8 - 9 noiembrie, începând cu ora 18:00 la Teatrul Municipal Baia Mare.

La concursul organizat de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș s-au înscris 14 concurenți, printre care și japoneza Ato Sumi. Cea mai tânără concurentă este Paula Coteț, în vârstă de 15 ani, iar cu cea mai multă experiență de viață, având frumoasa vârstă de 79 de ani este concurentul Ștefan Honțilă.